DJUR OCH KRYP-BILDER...


Spindel boende i huset... ca 4-5 cm mellan tårna :-) Här sitter den på taklisten i vardagsrummet. Nov 2007


Luden larv. En Gräsulv, Macrothylasia rubi, ser ut så HÄR när den är "klar"!


Ödla på Fuerteventura 2006.


Krabba modell mindre (ca 25 mm) hittad på stranden på Fuerteventura 2006.


Igelkott 2005

Stopp i avloppet!
Vid biltvätt på garageinfarten blev stopp i dagvattenbrunnen som finns utanför garaget. Med hjälp av högtryckslangen, som man spolade med från brunnen inne i garaget lossnade proppen och landade på marken vid bilen.

Förvåningen var stor när det visade sig vara en PADDA modell större som orsakat stoppet. Hur den hamnat i avloppet är för en gåta. Brunnsgallrets nät är ca 1x1 cm så den måste antingen ha ramlar ner som liten padda - troligt? nä - eller kommit upp via avloppet...


Avlopps-djur?! Här på Åses arm.

Snäckor och sniglar är ganska intressanta så länge de inte äter upp trädgården. I Hällberga fanns massor av Vinbärssnäckor, ja så heter de där stora "sniglarna" med hus. Fast nu är det väl så att har en snigel hus heter den snäcka :-)
I Torshälla har finns också Vinbärssnäckor men desto fler tomma skal (hus) efter dem och även andra mindre arter, både levande och tomma hus. Vi får väl se om vi kan hitta namn till dem också.
Här följer några bilder av sniglar och snäckor i vår trädgård.


Pantersnigel (kan också kallas Leopardsnigel).

Denna vackra Panter snigel (Leopard snigel) - Limax Maximus hittades på vår trädgårdsgång. Ca 12 cm lång och "fingertjock". Har aldrig sett en sådan i trädgården förut. Bara vanliga små åkersniglar. Någon gång har Åse sett en svart skogssnigel i skogsbacken bakom trädgården men det var många år sedan!
Tack och lov *tar i trä* har vi inga mördarsniglar (Spansk skogsnigel) hos oss.
HÄR finns lite snigel info från Göteborgs Naturhistoriska Museum!
Annan kul men informativ sida om sniglar finns HÄR.


Annan sorts snäcka.


En mycket liten Vinbäsrsnäcka!

 

 

 

 

<< Tillbaka