TERAPI-ARBETE....

Tack vare den Datagrafiska utbildningen jag gick 1999 fick jag kunskaper i både Internet och hur man gör webbsidor. Även utbildning inom grafisk produktion på papper ingick i utbildningen. Så jag kan lite om den biten också. Därför hjälper jag sedan januari 2005 Svenska Hundklubben med deras tidskrift Våra Hundar, som utkommer 6 gånger om året.

Den första hemsida som gjordes var denna Peter och Åse's hemsida. Den handlade om hus och hem, djur, bilar och motorsport bl a. Den utökades och kom även att handla om Diana. Nummer 2 i ordningen var min goda vän Ingemaris webbsida om kennel Knacky-Knave's, då tjänade jag "en tårta". Nummer 3 tror jag var kennel Björshults, vilken resulterade i några säckar hundmat i utbyte...

Jag har hjälpt några ideella klubbar med att göra deras webbsidor - Flatcoated retrieverklubbens Bergslagensektion, Svenska Spaniel och Retrieverklubbens Bergslagsavdelning och Svenska Hundklubbens Eskilstuna-Torshälla avdelning. Den sistnämnda sköter jag fortfarande.

I dagsläget at jag gjort drygt 20 webbsidor. En del av dessa har förnyats flera gånger, andra har redan fallit ner i något "svart hål" i Cyber Space. Ja, de är alltså nerlagda eller uppdateras inte.

De senaste åren, i och med värken, har detta med webbsidorna fungerat som en sorts terapi. När man sitter vid datorn kan man sjunka in i det man gör och glömma världen runt omkring - även att man har ont. Fast detta är ju en falsk bild av att man mår bättre eftersom värken finns där. Man lyckas bara få den delen av hjärnan som håller reda på glädje, skapande och livslust att gå på högvarv och på så sätt få "smärtcentrum" att tryckas ner.
Som en beteendevetare jag blev remitterad till sa - "För att må bra psykiskt måste man göra sånt som man finner glädje i, även om man vet att man kommer att må fruktansvärt dåligt fysiskt av det. Annars finns ingen mening med livet."

En annan sida av det här med webbsidorna är att man kommer i kontakt med så många trevliga människor runt om i Sverige; Kia i Skåne, Jan i Holsbybrunn, Stefan i Köping, Sofia i Västerås, HK Eskils Flickor födda 1993 för att nämna några. En del vill ha sina sidor uppdaterade ofta, andra sparar ihop och uppdatera mer sällan.
Många av dem jag gjort webbsidor till har jag ju aldrig träffat IRL. Men ändå känns det som om man kan deras liv utan och innan i och med all information man fått till webbsidorna.

En del kontakter kommer av att andra som gör eller har webbsidor, kommer med frågor om "hur, var eller varför funkar det inte" och då försöker jag vara till hjälp om jag kan.

Att hålla på med webbsidorna ger mig också tvång att uppehålla mina kunskaper om just webbdesign. Jag kan inte påstå att jag kan html-kodning eller java-script, det finns det så många fina programvaror som man får hjälp i. Men man lär sig mer genom att försöka får webbsidorna "nyare" för att hålla måttet mot dagens mode på Internet.

 

Detta är de hemsidor jag gjort helt eller delvis.

FORTFARANDE "MINA" UPPDATERINGAR

  SIDORNA SOM UPPDATERAS AV SINA ÄGARE ELLER ANDRA

  SIDOR SOM FÖRSVUNNIT I NÅGOT "SVARTA HÅL"

  • Robert Sawina - Speedway, Polen till och med 2005
  • Håkansborgs Gotlands russ, Skåne har upphört med sin verksamhet.
  • Tyrbjörn Rally Team, Torshälla (till 2004) har upphört med sin verksamhet och gått upp i www.safety.nu

   

  Vid intresse av egen hemsida, skicka mail på rowanblossom@glocalnet.net